Headerbild

Vår hedersordförande Berne Persson har lämnat oss

2022-02-03 i Nyheter / Nyheter 2022

BGK Linjen har sorg. Den 1 februari 2022 nåddes vi av beskedet att vår klubbkamrat Berne Persson lämnat jordelivet vid 84 års ålder. Berne var föreningens förste ordförande och innehade uppdraget i 24 år.

1985 tog Berne kontakt med kommunens arbetslöshetsnämnd för att söka stöd till att bygga en bangolfbana i Badhusparken. Medel beviljades och året senare var Berne initiativtagare och en av de drivande krafterna som bildade Bangolfklubben Linjen den 2 december 1986. Berne blev ordförande i den första styrelsen och klubben fick en god och stabil start redan från början med ett engagemang som var stort.

Vi minns Berne som en mycket handlingskraftig person och som inte lämnade något åt slumpen när det gällde att verka för föreningens bästa. Berne hade också ett fantastiskt nätverk och verkade nästan känna alla i staden på något sätt. Bernes engagemang var enormt och han var en verklig eldsjäl i föreningen under många år. Han framhöll alltid sina ledarkolleger och betonade ofta vikten av allas insatser - "händers verk" - oavsett om det var av de praktiska slagen eller administrativa.

Trots att Berne hade nedsatt syn, så var han en hängiven och hårt tränande spelare vid sidan om allt klubbarbete. Det första klubbmästerskapet 1987 vanns av Berne och fram till 1990 var han också en av spelarna i klubbens representationslag. Det blev även ett antal riksmästerskap (RM), varav ett par på hemmaplan 1989 och 2003, och med en sjätteplats som bästa placering i klassen herrveteraner. Dessa mästerskap var viktiga höjdpunkter för Berne.

Berne var mån om alla och hade ett stort hjärta, inte minst för de som på olika sätt hade det lite tuffare i samhället. Detta återspeglades i ett stort socialt ansvar för många medlemmar och anställda med olika former av stöd.

På senare tid berättade Berne mycket om de första åren i föreningen och mindes ofta i detalj olika historier och roliga episoder som Linjens medlemmar svarade för. Med stolthet nämnde Berne alla de ungdomar som klubben fostrat och som endera nått stora framgångar inom sporten och/eller på andra sätt fått en bra plattform i livet efter avslutad karriär. 
Under senare delen av 00-talet var också Bernes barnbarn, Maggan och Stina, aktiva och deltog flitigt vid föreningens ungdomsträningar, samt ställde upp i ett antal tävlingar. Genom åren var också Bernes fru Ulla, fram till sin bortgång, en viktig och stöttande kraft för Berne, även om hon aldrig själv spelade.

Av Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation (LISA) blev Berne 2004 uppmärksammad med Ledarkannan för 2003. Ledarkannan har delats ut årligen sedan 1951. 2006 fick Berne också mottaga Svenska Bangolfförbundets Stora förtjänsttecken för 20-årigt ledarskap som ordförande.

2011 när Berne valde att lämna över ordförandeklubban utsågs han också till klubbens hedersordförande. Föreningen låg honom hela tiden varmt om hjärtat även efter att han lämnat den operativa rollen, vilket tydligt framgick vid besök och alla telefonsamtal.

Vi riktar tankarna till Bernes barn och barnbarn, samt övrig släkt och vänner.

Vila i frid, Berne, och tack för allt du gjort för Bangolfklubben Linjen. Du är saknad och vi kommer alltid minnas dig med värme och stor tacksamhet.

Vännerna i Linjen
gm Andreas Feuk