Headerbild

Isbergs spel var hundra

2021-12-26 i Nyheter / Nyheter 2021

Annandagens kombitävling i Puls arena samlade 23 startande som gjorde upp om priserna i två klasser. Lars Isberg, Malmö vann klass 1 och Fredrik Jönsson d:o vann klass 2. Bland Linjens fem deltagare blev det både prisplatser och glada överraskningar.

Ja, i klass 1 var det inget snack om var segern skulle hamna. Lars Isbergs spel var hundra i dubbel bemärkelse. Ett första kombivarv (filt+eb) på 51 slag följdes upp av 49. Segermariginalen blev därmed hela tolv slag till klubbkamraten Stefan Eriksson. I klass 1 var det bara Lars som presterade gröna varv på eb:n och bäst av dessa var 20 slag, som också blev bästa eb-varv för dagen.

I klass 2 segrade Fredrik Jönsson, Malmö på fina 119 slag efter kombiserierna 56-63. Fredrik svarade också för det enda gröna varvet (24 slag) i klass 2.

Hur gick det då för Linjens fem deltagare? Jo, alla placerade sig på övre halvan i den klass de ställde upp i, och dessutom blev det hela tre prisplatser. Snyggt!

Kent Kirkegaard blev trea i klass 1 efter ett stabilt spel och endast tre slag från tvåan Stefan Eriksson, Malmö. I klass 2 blev det en fin andraplats för Eva Dürholt med 128 slag och rött snitt. Tävlingens överraskning svarade Ingela Norlin för och som med sitt fina eb-spel (26-29) visade att hon ville tillhöra övre skiktet i klassen. Slutresultatet 146 slag räckte till en fin tredjeplats och för att hålla undan fyran Camilla Lindoff, Malmö, med tre slag. Det var Ingelas första prisplats i en nationell tävling, men vi kommer säkert få se fler fina placeringar framöver.

Lägsta filtvarvet svarade Kent Hallberg, Kärnan, för med fina 26 slag. 

Tävlingsresultaten i sin helhet > > > 

Tack till domare Bernt Gabrielsson, tävlingsledare Lena Persson och dagens cafépersonal Lars Brandt och Lotta Palumbo.

Nästa tävling är veckotävlingen torsdagen 13/1. Välkomna då och till dess, Gott Nytt År! 

Öppettider i julhelgerna > > >