Headerbild

En fin sjundeplats för Erik och Eric

2019-01-23 i Nyheter / Nyheter 2019

Det blev en framskjuten placering för Erik Nilsson, Linjen i lag med Eric Bohlin Uppsala vid helgens stjärnspäckade 24-timmarstävling i Eskilstuna.

Erik Nilsson, Linjen och Eric Bohlin, Uppsala bildade ett ungdomligt och starkt 2-mannalag vid helgens 24-timmarsmara i Eskilstuna. Tävlingen är en riktig klassiker för många spelare och har under senare år varit en av de tävlingar som lockar ett riktigt starkt startfält, inte minst på elitsidan. Tävlingen avgörs i en enda klass och spelformen handlar om att två spelare (en spelare åt gången) sammanlagt spelar 24 varv. Tävlingsunderlaget är europabanor (EB). 

Erik och Eric lång länge i täten, oftast på en fjärdeplats, men under lördagkvällen som bäst på en andraplats efter slutsegrarna Carl-Johan Ryner och Karin Olsson, båda från Uppsala BGK.

Erik Nilsson spelade otroligt bra bangolf i inledningen av tävlingen och presterade följande serier på de sex varv som han spelade på lördagkvällen: 20 - 19 - 20 - 20 - 21 - 19.

Erik och Eric fortsatte att spela bra hela natten, men kunde inte riktigt hålla lika hög nivå tävlingen igenom och fick några högre gröna varv och ett par 25-varv. Inför sista serien låg laget på en niondeplats, men det var så tätt i listan att en sjätteplats var inom räckhåll. Eric Bohlin avslutade med ett fint 21-varv och därmed kunde de knipa sjundepriset på bättre differens än paret Jonathan Rydberg / Mattias Brännström och endast ett slag efter Laura Fogh Henriksen och James Lindström på sjätteplatsen. 

Segrade gjorde, för fjärde gången, Carl-Johan Ryner och Karin Olsson från Uppsala på 493 slag, åtta slag före tvåorna Jennifer Göransson och Alexander Dahlstedt från Tantogårdens BGK.

Fullständiga resultat hittar du på länken nedan:
http://ba.bangolf.se/7579/result.htm#t0t43